Najlepsza kawa dla Ciebie, do Twojej kwatery agroturystycznej i do Twojej firmy!

Dzisiejsza pogoń za pieniądzem, awansem i marzeniami to nieustanny wysiłek. Wszędzie wymaga się od nas perfekcji i nieszablonowego myślenia, a zmęczenie niejednokrotnie zabija w nas całą kreatywność. Z pomocą jednak przychodzi producent kawy Unicoffee ze swoim produktem TRIEST. Te wyjątkowe ziarna przechowują w swoim wnętrzu prawdziwą bombę smaku i aromatu. Eksplozja następuje po zaparzeniu, chociaż już samo zmielenie ziaren sprawia, że całe pomieszczenie wypełnia cudowny zapach kawy. Produkt świetnie sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i przelewowych, my jednak skorzystaliśmy z tradycyjnej metody i użyliśmy znanego wszystkim młynka. Elektryczny czy ręczny, w obu wersjach aromat, który zaczął się wydobywać ze zmielonych ziaren po prostu nas zaskoczył. Znamy zapach świeżo mielonej kawy, a ten naprawdę rozpieszcza zmysł węchu.



W paczce znajdujemy starannie wyselekcjonowane ziarna Arabiki z Ameryki Południowej i Afryki. Ta mieszanka tworzy zbalansowany smak, który... zaskakuje! W naszej redakcji przyzwyczailiśmy się, że kawa jest bardzo gorzka. Okazuje się, że to ziarna Robusty czyniły ją właśnie taką. Wyselekcjonowane ziarenka Arabiki to zupełnie nowe doznanie. Delikatny, wręcz lekko słodkawy smak o wyczuwalnej nucie czekoladowej był zupełnym zaskoczeniem. Wydawałoby się, że brak znanej nam goryczy nie pobudzi nas do życia, ale nic bardziej mylnego. Faktycznie ta kawa daje kopa do działania!

Foto: W sercu Kaszub


Kiedy odezwała się do nas Monika, osoba odpowiedzialna za marketing tego produktu, byliśmy zaskoczeni. Świetnie zna Gminę Karsin i zawsze widziała w niej ogromny potencjał. Śledząc naszego bloga pomyślała, że ten produkt skrojony jest na miarę ludzi z perspektywami, bo takich widzi w mieszkańcach okolicznych miejscowości. Wysłała nam kawę na konkurs, ale my postanowiliśmy, że nie polecimy wam nic czego wcześniej nie będziemy znali. Zaparzyliśmy świeżo zmielone ziarna i już wiedzieliśmy, że ten aromat to faktycznie coś niebanalnego.



Jeżeli szukacie kawy, która ma was zmotywować do działania, kawy, która pobudza i inspiruje do kreatywnego myślenia, takiej, która smakuje i działa – to jest właśnie to! Mieszanka o niezwykłym aromacie, niewątpliwej mocy przy zachowaniu delikatności i słodkawym posmaku to propozycja dla smakoszy. Trafi w gusta ludzi o wysublimowanym smaku, ludzi poszukujących ciekawych doznań w dziale kulinarnym oraz tych, którzy lubią być efektywni.


Sprawdzi się podawana klientom w biurach, świetnie nada się do kwater agroturystycznych, które chcą serwować swoim gościom produkty najwyższej jakości. Będzie motywować zespół do pracy w większych zakładach i nie pozwoli wypalić się osobom z korporacji. Kawa nie ma pobudzać na chwilę, ta moc ma zostać z tobą na zawsze! Świetnie smakuje w towarzystwie kostki czekolady, będzie smakowała twoim gościom i z pewnością stanie się twoim codziennym rytuałem...

Na naszym fanpagu trwa konkurs, w ktrym do wygrania jest ta wspaniała kawa. Zapraszamy:
https://www.facebook.com/wsercukaszub


Więcej o kawie Triest: http://kawatriest.pl/
Kontak
t: 690 999 258, mz@mega-coffee.pl


Komentarze

  1. Wygląda całkiem ciekawie, jestem smakoszem kawy więc pewnie spróbuję :) Codziennie rano mielę ziarna w młynku, nie wyobrażam sobie pić kawy rozpuszczalnej. Każdy poranek zaczynam od małej czarnej (najlepsza z etnocafe - strona www)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również nie wyobrażam sobie zacząć dnia od małej czarnej :). Zawsze przygotowuję moją ulubioną kawkę w specjalnym dzbanku z zaparzaczem, który swego czasu kupiłem na https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata/dzbanki-i-imbryki. Etap parzenia kawy jest bardzo istotny i ma wpływ na jakość smaku oraz aromat tego napoju. Zdecydowanie polecam zwracać na takie rzeczy uwagę podczas przyrządzania kawy.

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz