Dzisiejsza pogoń
za pieniądzem, awansem i marzeniami to nieustanny wysiłek. Wszędzie
wymaga się od nas perfekcji i nieszablonowego myślenia, a zmęczenie
niejednokrotnie zabija w nas całą kreatywność. Z pomocą jednak
przychodzi producent kawy Unicoffee ze swoim produktem TRIEST. Te
wyjątkowe ziarna przechowują w swoim wnętrzu prawdziwą bombę
smaku i aromatu. Eksplozja następuje po zaparzeniu, chociaż już
samo zmielenie ziaren sprawia, że całe pomieszczenie wypełnia
cudowny zapach kawy. Produkt świetnie sprawdzi się w ekspresach
ciśnieniowych i przelewowych, my jednak skorzystaliśmy z
tradycyjnej metody i użyliśmy znanego wszystkim młynka.
Elektryczny czy ręczny, w obu wersjach aromat, który zaczął się
wydobywać ze zmielonych ziaren po prostu nas zaskoczył. Znamy
zapach świeżo mielonej kawy, a ten naprawdę rozpieszcza zmysł
węchu.
W paczce znajdujemy
starannie wyselekcjonowane ziarna Arabiki z Ameryki Południowej i
Afryki. Ta mieszanka tworzy zbalansowany smak, który... zaskakuje! W
naszej redakcji przyzwyczailiśmy się, że kawa jest bardzo gorzka.
Okazuje się, że to ziarna Robusty czyniły ją właśnie taką.
Wyselekcjonowane ziarenka Arabiki to zupełnie nowe doznanie.
Delikatny, wręcz lekko słodkawy smak o wyczuwalnej nucie
czekoladowej był zupełnym zaskoczeniem. Wydawałoby się, że brak
znanej nam goryczy nie pobudzi nas do życia, ale nic bardziej
mylnego. Faktycznie ta kawa daje kopa do działania!
Kiedy odezwała się do
nas Monika, osoba odpowiedzialna za marketing tego produktu, byliśmy
zaskoczeni. Świetnie zna Gminę Karsin i zawsze widziała w niej
ogromny potencjał. Śledząc naszego bloga pomyślała, że ten
produkt skrojony jest na miarę ludzi z perspektywami, bo takich
widzi w mieszkańcach okolicznych miejscowości. Wysłała nam kawę
na konkurs, ale my postanowiliśmy, że nie polecimy wam nic czego
wcześniej nie będziemy znali. Zaparzyliśmy świeżo zmielone
ziarna i już wiedzieliśmy, że ten aromat to faktycznie coś
niebanalnego.
Jeżeli szukacie kawy,
która ma was zmotywować do działania, kawy, która pobudza i
inspiruje do kreatywnego myślenia, takiej, która smakuje i działa
– to jest właśnie to! Mieszanka o niezwykłym aromacie,
niewątpliwej mocy przy zachowaniu delikatności i słodkawym posmaku
to propozycja dla smakoszy. Trafi w gusta ludzi o wysublimowanym
smaku, ludzi poszukujących ciekawych doznań w dziale kulinarnym
oraz tych, którzy lubią być efektywni.
Sprawdzi się podawana
klientom w biurach, świetnie nada się do kwater agroturystycznych,
które chcą serwować swoim gościom produkty najwyższej jakości.
Będzie motywować zespół do pracy w większych zakładach i nie
pozwoli wypalić się osobom z korporacji. Kawa nie ma pobudzać na
chwilę, ta moc ma zostać z tobą na zawsze! Świetnie smakuje w
towarzystwie kostki czekolady, będzie smakowała twoim gościom i z
pewnością stanie się twoim codziennym rytuałem...
Na naszym fanpagu trwa konkurs, w ktrym do wygrania jest ta wspaniała kawa. Zapraszamy:
https://www.facebook.com/wsercukaszub
Na naszym fanpagu trwa konkurs, w ktrym do wygrania jest ta wspaniała kawa. Zapraszamy:
https://www.facebook.com/wsercukaszub
Wygląda całkiem ciekawie, jestem smakoszem kawy więc pewnie spróbuję :) Codziennie rano mielę ziarna w młynku, nie wyobrażam sobie pić kawy rozpuszczalnej. Każdy poranek zaczynam od małej czarnej (najlepsza z etnocafe - strona www)
OdpowiedzUsuńJa również nie wyobrażam sobie zacząć dnia od małej czarnej :). Zawsze przygotowuję moją ulubioną kawkę w specjalnym dzbanku z zaparzaczem, który swego czasu kupiłem na https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata/dzbanki-i-imbryki. Etap parzenia kawy jest bardzo istotny i ma wpływ na jakość smaku oraz aromat tego napoju. Zdecydowanie polecam zwracać na takie rzeczy uwagę podczas przyrządzania kawy.
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń